1. децембар- Светски дан борбе против AIDS-a у Крупњу

У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ ОБЕЛЕЖЕН 1. ДЕЦЕМБАР- Светски дан борбе против AIDSa

 У Средњој школи у Крупњу у организацији Црвеног крста, обележен Светски дан борбе против AIDSa.

 

У холу Средње школе био постављен штанд где су волонтери Црвеног крста делили флајере.

Светски Дан борбе против сиде обележава се у Србији и свету 1. децембра кроз различите манифестације и овај Дан је прилика да се сви ми, као и грађани широм света, укључимо у различите активности и подсетимо да је ХИВ инфекција проблем који постоји на читавој нашој планети.

Светски дан борбе против сиде је први пут обележен 1988. године и први је икада глобални дан здравља. Данас је наука доста напредовала у терапији ХИВ-а и постоје закони који штите особе које живе са ХИВ-ом. Али и упркос овоме, људи углавном не знају како да заштите себе и друге од ХИВ-а и стигма и дискриминација су остали реалност за многе људе који живе са ХИВ-ом. Светски дан борбе против сиде је важан да подсети јавност и владе да ХИВ није нестао – да постоји и даље витална потреба да се сакупе средства, подигне свест, победе предрасуде и побољша образовање.

Иако је Светски дан борбе против сиде добра прилика да шира јавност почне да прича о томе и да се знање спроведе у акцију, не смемо заборавити важност јачања свести о ХИВ-у и током целе године.

 

 

dsc_0114-small dsc_0084-small dsc_0086-small dsc_0087-small dsc_0093-small dsc_0099-small dsc_0105-small dsc_0110-small dsc_0115-small dsc_0091-small

 

Оставите одговор