16. jula – Staza 2017

Brat i sestra, Bojana i Nebojša Brdarić su potvrdili učešće na trećem po redu pesničko-muzičkom susretu STAZA 2017 koji se svake godine održava u Manastiru Bogoštica kod Krupnja.
Biće nam veliko zadovoljstvo da autentičnu interpretaciju mladih, ali veoma iskusnih Brdarića poslušamo na večernjem koncertu, kao i da nam se pridruže u celodnevnom dešavanju velike SOLARt zajednice, ističu organizatori.

Bojana Brdarić Rođena 29.10.1991. godine u Somboru. Pevanjem se bavi od svoje osme godine zajedno sa svojim starijim bratom Nebojšom koji svira drvene duvačke instrumente (frula, kaval, jermenski duduk, dvojnice). Ljubav prema muzici potiče od njihovog detinjstva. 2001. godine počinju sa zajedničkim nastupima na raznim manifestacijama. Za 18 godina bavljenja muzikom, imali su mnogo nastupa, kao duet, u saradnji sa mnogobrojnim muzičarima i orkestrima (Narodni orkestar RTS-a, emisija “Jeka”, mnogobrojni humanitarni koncerti…) Od 2006.godine, Bojana sa bratom postaje stalni član grupe “Stupovi”. Završila je nizu muzičku školu “Petar Konjović” i MS “Mokranjac”, odsek etnomuzikologija. Nebojša Brdarić Rođen u Somboru 1990. Završio srednju muzičku školu ‘Mokranjac’, u Beogradu. Dvostruki je pobednik Sabora frulaša Srbije ‘Oj Moravo’, u Prislonici. Višestruki pobednik frulaškog takmičenja na Tresijama. Od 2005. godine nastupa sa muzičkim sastavom ‘Stupovi’, koji je u periodu između 2003. i 2009. godine pomagao obnovu manastira Đurđevi Stupovi, u Rasu. Nastupao je i sa grupom ‘Zlatopis’ koja je iz ‘Stupova’ proistekla. Sa sestrom Bojanom nastupao je na brojnim manifestacijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

DRAGAN MARKOVIĆ , pesnik

Rodjen je 08. avgusta 1978. u Loznici. Trenutno živi u selu Kostajnik kod Krupnja.
Do sada je objavio devet knjiga poezije i preko dvadeset priča za decu za Radio Beograd.

 

 

Preuzeto sa https://solartkrupanj.blogspot.rs/

Оставите одговор