Библиотека „Политика“ Крупањ Програм за децембар 2016. године

 

Програм за децембар 2016. године

  1. Петак 9. децембар са почетком у 12 часова дечија позоришна представа „Магична лира“ у продукцији Театар Земун Београд по тексту и у режији Матеје Поповића. Играју: Александар Вучковић, Александар Ристовски, Ваја Дујовић, Миљана Гавриловић, Матеја Поповић, Бојан Хлишч, Вања Ненадић, Владимир Нићифоровић и Душан Поповић. Кореографију су поставили Иван Михаиловић и Гала Исидора Вујовић, а оригиналну музику је написао Павле Николић.  Улаз слободан
  2. Петак 16. децембар са почетком у 19 часова, позоришна кабаретска представа „Време жена“ у продукцији Удружења Путујући глумац Београд по тексту Зорана Божовића, а у режији Нинослава Шћепановића. Улоге тумаче Јелица Ковачевић и Миодраг Ракочевић. Музику је компоновао  Вања Илић, а сарадници у продукцији звука су Данијел Поповић и Јован Пеурача. „Време жена“ је брачни кабаре са  вечитом темом мушко-женских односа, једно узбудљиво путовање кроз емоције и романтичну љубав. Цена улазнице је 250 динара*.  
  3. Субота 24. децембар са почетком у 19 часова, позоришна монодрама „Милунка“ у продукцији Балкан Нови Покрет Београд у режији Петра Станојловића и по тексту Весне Станковић.  Исповест хероине српских ослободилачких ратова Милунке Савић у интерпретацији глумице Југословенског драмског позоришта  Весне Станковић. Већ смо навикли да се не клањамо људима који су нас задужили, људима који су своју смелост показали и неправди се супроставили. Међу те људе спада и велика Милунка Савић жена која је гордо и храбро на својим плећима пренела најгоре невоље рата које су нас задесиле у историји. Милунка носи 12 одликовања, била је цењена код савезника више него код нас. Док су је други величали и нудили јој богат и раскошан живот, ми смо јој понудили – метлу. Од наше стране је награђена за сво проливање крви као чистачица у банци. И гле чуда, она одбија раскош у иностранству и остаје верна својој земљи. А да ли је та земља остала верна њој? Представа која је проглашена за најбољу на Међународном фестивалу у Земуну 2015. године. Награђена је Златном колајном публике „Синиша Дашић“ и наградом „Златни витез“ на међународном фестивалу у Москви 2015. године. Час патриотизма и човекољубља. Цена улазнице је 250 динара*.
  4. Петак 30. децембар са почетком у 19 часова, стенд-ап комедија Срђана Јовановића о обичним, свакодневним стварима из другог угла и првог лица, о битним и небитним темама, заједничким проблемима и личним ставовима… Шта нас чека од рођења до пензије? Како се снаћи у потрошачком друштву? Наш пут ка Европи и све препреке, савети за дуг и срећан живот и још много тога… Вече брутално искреног  хумора. Цена улазнице 250 динара*.  
  5. Петак 30. децембар са почетком у 20.30 часова, концерт Музичка трилогија Бане и Бобан,  џез, рок и староградска музика. Коктел. Улаз слободан.

* Цена улазнице за сваку представу појединачно је 250 динара, а куповином комплета улазница за све три представе остварује се попуст од 20 процената, тако да цена комплета улазница за све три представе износи 600 динара.

Оставите одговор