Dan opštine Krupanj 2015.

21. septembar Dan kada  građani Krupnja i Rađevine slave godišnjicu oslobođenja u drugom Svetskom ratu. Ovogodišnji Dan opštine po svemu sudeći biće dugo upamćen zbog obeležavanja godišnjice od katastrofalne poplave a istovremeno dan kada se sumiraju rezultati učinjenog u proteklom periodu.  Obeležavanja praznika Krupnja započeto je u selu Brštica na ,,Maloj reci,, UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj)  gde je ova organizacija simbolično opštini Krupanj predala na korišćenje i održavanje  bujičnu pregradu.   Svečani skup u Domu kulture ,,Politika,, Krupanj otvorio je Aleksandar Zeljić predsednik SO Krupanj, pozdravio prisutne goste i dao uvod na 20 minutni film o poplavi i posledicama poplave 2014. godine. 

Ove godine na području opštine Krupanj urađeno je dosta a trenutno radovi na infrastrukturi i putevima su u najvećem jeku rekao je predsednik opštine Krupanj prof. Rade Grujić i dodao: da je svaka pomoć dobro došla što je dovelo do vidnog boljitka u Rađevini. Odlukom Obora za dodelu javnih priznanja opštine Krupanj dodeljena su priznaja institucijama , organizacijama i pojedincima koji su izdvojili sredstva, znanje i vreme, kako bi doprineli da Krupanj danas izgleda bolje nego pre katastrofalnih poplava.Septembarske nagrade opštine Krupanj su dodeljene :

 1. Prof. dr Snežani Bogosavljević Bošković ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine
 2. Ministru u Vladi RS Rasimu Ljajiću
 3. Taneru Bujukšanu predstavniku firme ,,Džinsi,, Leskovac,Krupanj
 4. Ministru odbrane Bratislavu Gašiću
 5. Ministru u vladi RS Aleksandru Antiću
 6. Marku Blagojeviću , direktoru Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja
 7. Stelijani Nederi iz UNDP
 8. Goranu Puzoviću -Srbijavode
 9. Telekom Srbije
 10. Prof. dr Stanimir Kostadinov, rukovodioca tima za Hidrološko-hidraulične studije o uzrocima poplava
 11. Dipl. inž. Mladenu Miriću radniku Instituta za puteve
 12. Mast. inž. Aleksandru Vićentiću iz Loznice
 13. Srednjoj školi Krupanj, povelja sa zlatnom plaketom za 50 godina uspešnog rada
 14. Jovanu Đukiću, dobovoljnom davaoca krvi iz Krupnja
 15. Danijeli Tešić, atletičarki iz Krupnja vicešampionkiSrbijeu krosu(starije pionirke) 

 U prazničnom duhu za nastavak programa, prisutni su uživali u igri i pesmi KUD ,,Mića Tadić,, i predškolske ustanove ,,Naša radost,, iz Krupnja, kao i nastupu prvaka Šabačkog pozorišta Petra Lazića i Borivoja Božanića.   

DSC_0760 (Small) DSC_0465 (Small) DSC_0763 (Small) DSC_0480 (Small) DSC_0793 (Small) DSC_0486 (Small) DSC_0826 (Small) 1 (Small) Copy of DSC_0423 (Small) Copy of DSC_0441 (Small) DSC_0454 (Small) DSC_0567 (Small) DSC_0670 (Small) DSC_0679 (Small)

Оставите одговор