Jubilarni Dani međaša na Mačkovom Kamenu 2019.

„Dani međaša na na Mačkovom Kamenu“- Manifestacija koja je juče slavila desetogodišnji jubilej- protekla je u Saboru, igri, pesmi i takmičenju.

Na prostoru Etno sela Mačkov Kamen, 30. juna 2019. godine, Turističko-sportska organizacija Opštine Krupanj i mesna zajednice Kržava uz pomoć Opština: Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija – ove godine organizovali su jubilarnu desetu po redu, manifestaciju DANI MEĐAŠA 2019. U okviru ove manifestacije održana se takmičenja u kosidbi, narodnom višeboju i kuvanju posnog pasulja. Čist vazduh, netaknuta priroda na planini Jagodnji- na preko 35 stepeni C, pružaju prijatno osećanje uslovljeno blagim vetrom, što retko koja planinska lokacija u Srbiji poseduje, „Međaši“ sinonim razdvajanja i granica, na planini Jagodnji zvanično su anulirali predsednici pomenutih Opština, koje su ovom činom u potpunosti spojene, Jubilarnu manifestaciju na tromeđi Rađevine, Podrinja i Azbukovice otvorili su : Ivan Isailović, predsednik Opštine Krupanj, Zoran Jevtić, predsednik Opštine Mali Zvornik i predsednik Opštine Ljubovija Milpovan Kovačević.

Prostorna saradnja, druženje i takmičenja započeli su Kulturno-umetničkim programom pomenutih Opština te je uisledilo takmičenje u kosidbi- što je izazvalo veliku pažnju gostiju i publike,

Turističke organizacije pomenutih opština predstavile su deo svojih aktivnosti u službi efikasnog predstavljanja prirodnih potencijala Regije, „Novi brend TSOK Krupanj jeste suvenirnica- koja je svoje mesto našla i na ovom mestu, te na pravi način daje materijalnu informaciju svim posetiocima“ rekao je Aleksandar Petrović, direktor Turističko sportske organizacije Krupanj.

Na zadovoljstvo učesnika i publike održana su takmičenja koja su ovenčana prigodnim nagradama.

U kosidbi ručnom kosom ostvaren je plasman: 1, Slobodan Petrović, 2. Marko Mitrović, 3. Mitar Divljaković, 4, Makevija Živanović

Skok u dalj (mladi): 1, Marković Vasilije, 2, Nikolić Stefan, 3. Purtić Tijana

Skok u dalj (odrasli) :1, Aleksandar Mijatović, 2. Aleksandar Đorđić, 3. Stefan Nikolić

Bacanje kamena c ramena : 1. Darko Pavlović, 2. Aleksandar Mijatović, 3. Dejan Babić