Dani međaša na Mačkovom kamenu 2018.

Deveta po redu manifestacija na Mačkovom kamenu „Dani međaša“ protekla je u duhu ideje koja se ogleda u druženju, takmičenju i veselju.  Tromeđa Azbukovice, Podgorine i Rađevine okupila je ove godine goste iz pomenutih oblasti zapadne Srbije pa i šire.  Međaši, ovog puta predstavljaju druženje i takmičenje komšijskih opština (Krupnja, Ljubovije, Malog Zvornika, Osečine i Loznice) i u potpunosi opravdavaju ideju ovog događanja. Pored teških vremenskih (ne)uslova Turističko sportska organizacija opštine Krupanj sve je učinila da se održi sve ono što je planirano.

Kosidba ručnom kosom, skok u dalj, kamena s ramena, nadvlačenjem konopcem i kuvanje pasulja- discipline su koje uživaju pažnju publike što potvrđuje i sam broj učesnika u istim. Prvi ljudi, predstavnici Opštinskih Uprava:  Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik- učestvovali su u programu dodela nagrada najuspešnijim učesnicima pomenutih disciplina. Fond nagrada ove godine dostigao je prikladan nivo koji je zaista vredan pažnje.

Spisak  najuspešnijih može se videti u foto prilogu, dok će posetioci portala Krupanj-info, narednih dana biti u prilici da vide iscrpan video prilog sa druženja međaša koje naredne godine već priprema jubilarnu konotaciju.

Оставите одговор