Godišnji koncert folklorne sekcije biblioteke „Politika“ iz Krupnja

Folklorna sekcija biblioteke „Politika“ iz Krupnja 9. Avgusta ove godine održala je svoj završni, godišnji koncert u velikoj sali Doma kulture “ Politika“.

 Kao i svake godine i ove pokazali su svojoj publici, gostima i svima onima koji su se tu zatekli sta su radili tokom cele godine. Pred punom salom opravdali su poverenje svih prisutnih, svojih roditelja i pokazali da se trud i naporan rad u sali za vežbanje ipak isplati. Publici se predstavilo oko 120 članova svih folklornih grupa:

Prve i Druge škole igranja, Dečijeg izvođačkog ansambla i Prvog izvođačkog ansambla. Negujuci tradiciju srpskog naroda dočarali su kako se igra u Zapadnoj Srbiji, Mačvi, Šumadiji, Vranju,na Staroj Planini, u Pomoravlju, Ponišavlju i kako to rade Vlasi u Homolju. Njima u gostima bila je Folklorna sekcija biblioteke “ 17. Septembar“ iz Malog Zvornika. Čula se i odlična pesma u izvedbi vokalnog soliste Andree Suljić, kao i predivna muzika narodnog orkestra pod upravom Gorana Tomića. 

Umetnički rukovodilac svih folklornih grupa, Emilija Ostojiċ kaže da folkloraše očekuje naporna sledeća sezona, te da su zaslužili pauzu dok ne počne školska godina. Nadaju se brojnim putovanjima i koncertima sirom Srbije i inostranstva.

ОдговориПроследи