Krupan potez za Krupanj u Mačvanskom upravnom okrugu

Danas je u Krupnju održana prva sednica saveta Mačvanskog upravnog okruga u novoj radnoj 2020 godini . Sedednici su prisustvovali svi predsednici ili načelnici opštinskih Uprava pomenutog Okruga .

Pod prvom tačkom dnevnog reda razmatrana je retrospektiva i analiza rada u prošloj godini dok su naredne tačke podrazumevale zadatke i planove funkcionisanja Okruga u narednoj godini. Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je upoznao prisutne predstavnike Opština o aktuelnim projektima započetim u prošloj, kao i planiranim aktivnostima u tekućoj godini. Putem medija građanima ćemo približiti sve teme koje aktuelne u lokalnim samoupravama a koje direktno utiču na razvoj ovog dela Srbije, istakao je Krasavac.

Ivan Bošnjak Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, oduševljen organizacionim aktivnostima predstavnika opštine Krupanj kao i turističkom opusu ove regije istakao je optimističke poglede razvoja Opština i Gradova ovog skupa. “ Novim projektima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave građani će imati dosta mogućnosti da usavrše a samim tim i ulepšaju život i rad u Srbiji“ rekao je Bošnjak.

U ime Krupnja, Opštine domaćina, prisutnim gostima obratio se predsednik Opštine Ivan Isailović. “ Muzej Staro zdanje“ u Krupnju jeste jedan novi imidž gde smo danas ugostili cenjene učesnike skupa i sa ovog mesta ispunjenog istorijom načinićemo krupne korake ka napretku naše Regije kao i prekogranične saradnje“. Ovim aktivnostima , siguran sam da ćemo dati veliki doprinos ostvarenju želje da naš Okrug postane najbolji u Srbiji, dodao je Isailović.

Analizom rada i planiranim aktivnostima predstavnici Opština i gradova su izneli tematiku i načine rešavanja svih pitanja vezanih za efikasnost sprovođenja zadataka. Međusobno razumevanje učesnika sednice i uzajamna pomoć – bila bi deviza ovog sastanka uz dodatak, zajedničkim snagama svi zadaci lakše se rešavaju.