Крупањ и Бугарска за „Србија у ритму Европе“.

 

У Крупњу је јуче боравио амбасадор Републике Бугарске у Београду Њ.Е.  Радко Влајков

Пријем код заменика председника општине Крупањ Предрага Радића у малој сали општине Крупањ протекао је пријатној атмосфери у духу жеље за срдачну сарадњу. Састанак су учинили делотворним присутни:

  • Њ.Е. Радко Влајков, амбасадор Бугарске у Београду
  • Boryana Puncheva – Attache Embassy of Bulgaria
  • Предраг Радић, заменик председника општине Крупањ
  • Милорад Симић начелник општинске Управе Крупањ
  • Светлана Миловановић, шеф протокола у општини Крупањ
  • Игор Карадаревић, извршни директор манифестације „Србија у ритму Европе“
  • Давид Макевић,директор канцеларије за конекцију са амбасадама ЕУ
  • Лазар Веселиновић, протокола и организације „Србија у ритму Европе“

Поздрав добродошлице заменика председника општине Предрага Радића и кратко представљање општине Крупањ протекло је уз видео презентацију општине Крупањ а по том је уследило обраћање Њ.Е. амбасадора Радка Влајкова као и  Игора Карадаревића, извршног директора манифестације „Србија у ритму Европе“.

За ову прилику гости из Бугарске су се упознали са ученицима Средње школе из Крупња, такмичарима који представљају општину Крупањ на манифестацији „Србија у ритму Европе“

Срдачан разговор са младим из Крупња Њ.Е.  Радко Влајков резимирао је жељом да крупањки такмичари остваре највиши резултат на претстојећем такмичењу а по том да лепе девојке Крупња посете Бугарску. Гостима је уприличен обилазак спомен цркве Светог Вазнесења Господњег и спомен костурнице, стара апотека( вила Пере Деспића,саграђена 1914.године), у непосредној близини зграде општине. Посета високог званичника Бугарске у Крупнју завршена је посетом  музеја „Старо здрање“ ул. Миће Тадића.

По речима амбасадора Републике Бугарске у Београду Њ.Е.  Радка Влајкова „Крупањ је место које има све предиспозиције за брз развој и напредак имајући у виду све видне расположиве ресурсе, питоме средине погодне за више делатности које обећавају“ .

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.