Крупањ као талија Ивана Вујића

Крупањ као талија Ивана Вујућа

Филм “Краљ Петар Први“ редитеља Петра Ристовског, који је крупањска публика са нестрпљењем ишчекивала, премијерно је приказан  у петак 29. марта 2019. године у биоскопској сали Библиотеке “Политика“ Крупањ. Том приликом гледаоци су по завршетку пројекције филма имали прилику да поздраве глумце статисте из Крупња и Љубовије који су дали свој допринос у овом историјском-спектаклу. Убедљиво највеће овације добио је гост изненађења дечак Иван Вујић (11), најмлађи члан глумачке екипе, који је оживео лик чувеног Момчила Гаврића.

Телентованом Ивану предвиђају сјајну глумачку каријеру, а он каже да никада неће заборавити Крупањ као место где је био први кастинг за улогу Момчила Гаврића, и место где је снимао свој први филм. Иван Вујић (11) ученик петог разреда Основне школе “Никола Тесла“ у Дубљу код Богатића, био је наш гост заједно са својим родитељима.

Млади глумац Иван и његови родитељи истичу да су били пријатно изненађени, али и пресрећни када је баш он изабран за улогу Момчила Гаврића, нарочито што је у питању  тако битна историјска личност о којој се донедавно  јако мало знало.

  • Мислио сам да немам шансу на кастингу, и да нећу проћи, али ова улога је пронашла мене – каже Иван.

                   

Будући да је играо лик најмлађег подофицира на свету у току Првог светског рата, о коме раније није ништа знао, Иван истиче да му је у припреми улоге доста помагао његов наставник историје Синиша Благојевић, док је на пољу глуме имао велику помоћ професорке глуме Драге, као и режисера филма Петра Ристовског.

  • После дугих снимања када више нисам могао да заплачем, Петар би ме одвео са стране да ми исприча неку тужну причу, пошто би се обојица расплакали, били смо спремни да наставимо снимање – каже нам Иван, којем није било тешко да поред даноноћних снимања редовно похађа наставу у школи.
DSC_0180.JPG

            Иванови родитељи Миодраг и Ивана Вујић, не крију да је било страха код њих како ће се Иван снаћи на снимању, јер ипак се радило о великом пројекту, великој улози, а то је велика одговорност. С обзиром на то да је мајка Ивана присуствовала снимању филма, она истиче да је породична атмосфера која је красила екипу на снимању, додатно помогла њеном сину да се лакше уклопи у читав амбијент.                                              Иван Вујић

С друге стране код Ивана није било страха, њему је све то деловало занимљиво, нешто што је до јуче гледао на телевизору, сада је имао прилику да осети и уживо.

Наш млади гост који никога није оставио равнодушним својом одличном глумачком  ролом, наводи да је на њега оставило највећи утисак то како се снима филм, будући да је то било нешто ново за њега. У лепом сећању остале су му паузе на снимањима, које су биле резервисане за шалу и смех са осталим глумцима. Шармантни Иван остварио је сјајну комуникацију са својим колегама, а велику захвалност дугује и глумцима Милану Колаку и Радовану Вујовићу који су га највише саветовали, премда је са њима имао највише заједничких сцена.

DSC_0168.JPG

Ретки су глумци који свој глумачки деби остваре са тако великим глумцем као што је Лазар Ристовски. Иван је имао ту срећу, и то задовољсто не крије.

  • Лазар Ристовски ми је доста помогао у неким заједничким сценама. И све то је за мене била велика ствар да снимам са тако великим глумцима.

Иван и његови родитељи истичу да су њихови познаници, другари, наставници и родбина одушевљени Ивановим учешћем у филму “ Краљ Петар Први“ , и да честитке стижу са свих страна.

           Иван Вујић                                      Мајка Ивана каже да је њима најбитније да су успели да Иван, услед велике популарности остане чврсто на земљи и да им је  сада његово школовање приоритет, а за убудуће све од њега зависи шта буде хтео.

А за убудуће, Иван Вујић жели да заврши школу, али и да се бави глумом, јер му је све то јако занимљиво. У тој намери, млади глумац има апсолутну подршку својих родитеља.

  • Апсолутно. Волео бих да настави то. Мислим да му то лежи – додаје Иванов отац.
DSC_0200.JPG

Иван Вујић са родитељима

Препуна биоскопска сала у Крупњу поздравила је свог омиљеног глумца громогласним апалаузом. Иван и његови родитељи отишли су из Крупња препуни лепих утисака, истичући да им је Крупањ свима донео срећу, да га никада неће заборавити, и да ће га увек радо посетити. А ми се надамо да ће Крупањ бити почетак једне велике глумачке каријере младог Ивана.

                                                                                              Текст: Младен фановић

                                                                                               Фото: Алекса Лазовић