Krupanj primer ozbiljnosti trenutnog stanja

U danu kada je u Srbiji potvrđen osmi smrtni slučaj od posledica korona virusa i registrovana još 71 zaražena osoba, stručnjaci su upozorili da bi zemlja trebalo da se spremi za ubrzanje epidemije, ali za sada nema potrebe za izolacijom gradova.

„Naredna sedmica je najbitnija, jer se tada može očekivati najjače ubrzanje širenja korona virusa, dok će u petoj nedelji epidemija polako doći do vrha“, poručio je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za novinare u Beogradu.

Veliku pažnju javnosti u petak je izazvala vest da će teniser Novak Đovković pomoći sa milion evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme u Srbiji.

Srbija kreće o ofanzivnu borbu protiv virusa, a region se suočava sa povećanim brojem zaraženih….za to vreme Opština Krupanj i 99 procenata građana Rađevine- disciplinovano poštuju naložene mere koje Vlade RS. Petak, dan kada se u Krupanj slivaju građani 23 sela , dan druženja, nedeljne nabavke za domaćinstvo i poljoprivredu- ostavlja sliku ozbiljno shvaćenog vanrednog stanja. „Prazne ulice, radne ekipe, vredni volonteri“ slika Krupnja koja ostavlja poseban utisak u letopisu Opštine.