Nataša Živanović iz Krupnja na tronu Novosadskog Polumaratona

U Novom Sadu danas je tradicionalno održan 26. Novosadski maraton, koji je osim glavne trke ima0 i Trku zadovoljstva, Frtaljmaraton, deonice za srednjoškolce i osnovce,

Trku poletaraca i trku beba.Okupljenom narodu i česnicima obratio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević:
„Želim da se zahvalim onima koji nisu građani Novog Sada što su došli i da ih pozovem da nam se pridruže i sledeće godine“.


Osim ministra finansija Siniše Malog, trčao je i general Željko Petrović, koji je redovni učesnik ove manifestacije. Bićlo još desetak ljudi iz Generalštaba, oko 150 starešina Vojske Srbije i isto toliko pripadnika MUP-a. Učestvovali su takmičari iz više od 22 države, a najviše je Slovenaca, Bosanaca i Rusa, učesnika iz Japana, Italije, Irske, Hrvatske i SAD, što daje broj od ukupno 105 stranaca. Novosadski polumaraton trčalo je više od 1.200 takmičara.

U tradicionalnoj trci dugoprugaša na 10,5 km Treće mesto, i bronzana medalja pripala je Master profesorki fizičkog vaspitanja Nataši Živanović iz Krupnja, članici AK „Junior“ Krupanj.

“ Kontinuitet treninga, fizička spremnost i vera u uspeh- doneli su moj lični rekord na ovom polumaratonu“ rekla je Nataša i dodaje: „Krupanj jeste mali ali atletika ovog grada jeste baza uspeha koji su evidentni u sportu Srbije“