Novi šampioni Futsal asocijacije u Krupnju

Protekle nedelje se, Završnicom za prvaka države u malom fudbalu, završilo takmičenje Fudbalske Futsal Asocijacije za dečake i devojčice u sezoni 2014/15. Domaćin završnice za prvaka druge sezone bio je Krupanj a takmičenje se održavalo u Sportskoj hali i trajalo je 4 dana, odnosno dva vikenda. Turnir se igrao po strogim futsal pravilima. A publika u hali je svakodnevno mogla da uživa u majstorijama talentovanih dečaka i devojčica kao i u velikom broju uzbudljivih i neizvesnih utakmica. Nakon finalnih utakmica, svake večeri je organizovana i svečana dodela pehara, medalja i drugih nagrada za najbolje ekipe i pojedince.

Takmičenje je startovalo 28. februara nastupima najmlađih takmičara a nastavilo 1. marta. Prema unapred pripremljenom rasporedu i programu održavanja završnice, plan je bio da se takmičenje nastavi već narednog vikenda, ali je organizator, na inicijativu velikog broja ekipa, pomerio turnir za 7 dana zbog najave lošeg vremena i mogućih zemljotresa. Takva situacija je pomalo uplašila mnogo gostujuće ekipe ili poremetila prvobitne planove, pa su iz tog ili drugih razloga otkazale učešće (Arena Subotica, KMF Kopernikus Niš, ŽFK Kalemegdan Beograd, Spartak Subotica…). Pa se tako takmičenje, nastavilo 14. i 15. marta, nastupima muških pionirksih i ženskih selekcija.

Uz učešće i takmičenje dečaka i devojčica različitih nacionalnosti od 7 do 16 godina, sa preko 40 ekipa u 10 kategorija. Takmičilo se 500 učesnika iz 16 gradova Srbije (Niš, Subotica, Beograd, Vršac, Valjevo, Šabac, Loznica, Krupanj…) i Republike Srpske (Bijeljina), a Futsal Asocijacija je dobila nove šampione u svim generacijama.

Novi šampioni Srbije u malom fudbalu za mlađe selekcije, po kategorijama, su:

2007.: GUČEVO (Banja Koviljača)
2006.: LOZNICA (Loznica)
2005.: AKADEMIJA RAĐ (Krupanj)
2004.: BALON D or (Beograd)
2003.: FK SUBOTICA (Subotica)
2002.: RAĐEVAC (Krupanj)
2001.: ŠAMPION NAIS (Niš)
2000.: LOZNICA (Loznica)
KADETI: ZMAJEVI (Loznica)
DEVOJČICE: VULTURUL (Grebenac)

Organizatori završnice za prvaka, Futsal Asocijacija i Fudbalska Akademija RAĐ, mogu biti zadovoljni kako je protekla ova velika sportska manifestacija koja se organizovala u Krupnju. Organizator se zahvaljuje svim ekipama koje su uzele učešće u takmičenju a posebno gostima iz drugih gradova. Sve čestitke najuspešnijim ekipama i pojedincima na postignutom uspehu.

Оставите одговор