Одборници СО Крупањ јединствени у акцији

 

ОДБОРНИЦИ СО КРУПАЊ ПОДРЖАЛИ АКЦИЈУ „16. ДАНА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“

 

Поводом обележавања глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, јуче су одборници Скупштине општине Крупањ у знак подршке ове кампање, као и у знак подршке свим жртвама насиља носили беџеве, а одборнице ешарпе наранџасте боје, која је и званична боја кампање.

Одборницима се обратиo Драгослав Штефика,  председник СО Крупањ,  уз подсећање да је потребно заједничко деловање како би жене и девојчице у целом свету могле да живе без узнемиравања и сваког другог облика насиља.

Потом су одборници и одборнице погледали кратак прилог везан за подршку женама, оснаживању жена и родно одговорном буџетирању.

Обележавањем кампање, општина Крупањ се придружила акцији и уједно подржала иницијативу Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, а зграда Библиотеке „Политика“ је осветљена наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Такође, 4.децембарa одржана је улична акција где су пролазницама дељени едукативни материјал и ешарпе, а такође спроведене су акције и у месним заједницама.

 

Оставите одговор