Ovogodišnja „Staza“ još bogatija

Ovogodišnja „Staza 2017″ pored najavljenih sadržaja biće bogatija za još dva podjednako bitna i važna događaja: nastup Crkvenog hora ,,Sveta Tri Jerarha“ iz Krupnja i izložba oslikanih listova umetnice Marije Pantelić iz Loznice.

Crkveni hor ,,Sveta Tri Jerarha“ iz Krupnja nastao je 2000. godine pri hramu Vasnesenja Gospodnjeg u Krupnju, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva Gospodina Lavrentija episkopa Šabačkog. Po sastavu je mešoviti hor koga čine vernici i entuzijasti , posvećeni negovanju i razvijanju horske duhovne i svetovne muzike, međusobnog prijateljstva kao i prijateljskih veza sa drugim horovima i prijateljima hora. Horski život čine pevanje na Svetoj Liturgiji i koncertni nastupi kako u Krupnju tako i u drugim mestima prilikom putovanja. Značajan događaj je i tradicionalno održavanje Duhovne akademije u manastiru Sv. Nikolaja na Soko Gradu.
Prvi dirigent hora bio je Zoran Kokanović nakon koga su se smenjivali Milan Miladinović, Snežana Ranković, a od 2009. godine horovođa je Goran Andrić. Predsednik hora je Zlatomir Bratić, protojerej.

I ove godine, treći put za redom hor iz Krupnja se rado odazvao na poziv da učestvuje na ovogodišnjoj Stazi. Nekoliko dana pre nastupa oni će ugostiti prijateljski hor iz Šapca, održati horsku akademiju u Krupnju koja će biti krunisana zajedničkim nastupom u Bogoštici.
Radosni smo što ćemo imati priliku da čujemo nastup preko 30 pevača, ističu organizatori.

 

IZLOŽBA OSLIKANIH LISTOVA
STAZA 2017
16.jul, Manastir Bogoštica, Krupanj

Radove jedinstvenom tehnikom oslikavanja listova imaćemo priliku da vidimo na izložbi Marije Pantelić koja će biti postavljena na otvorenom u porti manastira.

 

Rodjena je 4.5.1990. godine u Loznici. Slikanjem se bavi od najranijeg detinjstva i kasnije nastavlja da gradi svoj talenat kroz razne vidove likovnog stvaralaštva od crteža, modnog dizajna i raznih vidova „hobby art“-a. Ljubav prema prirodi, životu, ljudima, ideologija o savršenom svetu u kom nema umiranja doveli su do razvoja sopstvenog umetničkog pravca-Leaf Art (oslikavanje lišća). Do sada je imala više samostalnih izložbi, kako u Loznici tako i u Beogradu u galeriji O3one, u Krupnju i Tršiću. U jednom periodu života upustila se i u muzičke vode. Pevala je u etno grupi „Riznica“ i gostovala na koncertima klasišne gitare u pratnji magistra Damjana Stanišića (Duo Ponte), izvodeći fado kompozicije. Neretko nastupa i u pratnji oca, Aleksandra Pantelića Pante, rok gitariste, kantautora i frontmena grupe „Zid Plača“. Predstavila se i kao glumica u amaterskom filmu Milana Pantelića (Produkcija 3D-Obicaji Rađevine) „Ime moje“ i u spotu za numeru „Take me to the nature“ -Aleksandar DaGreat feat. Duo Angelo u izdanju ADG Records-a.

Оставите одговор