Petrovdan 2017. u Dobrom Potoku

Tradicionalnni Petrovdanski sabor u Dobrom Potoku danas je ispunio sva očekivanja, na zadovoljstvo velikog broja posetilaca, publike i takmičara.

Juarnja- Petrovdanska liturgija u dobropotočkoj crkvi nagovestila je jedan  divan u lipovoj hladovini svetinje Dobropotočke. Hram Uspenja Presvete Bogorodice duhom mje obogatio više stotina ljudi koji su danas uživali u blagodeti hrama .

Tradicija popodnevnog programa obogaćena je izvrsnim kulturnoumetničkim programom svih ansambala folklorne sekcije biblioteke „Politika“ iz Krupnja kao i gostiju KUDa „Železničar“ iz Lajkovca. Ovog puta publika je svaku igru svih folklornih uzrasta nagrađivala bar sa dva aplauza.  Smiraj dana u Dobrom Potoku tradicionalno se beleži igranjem narodnog kola za dukat. Velika pažnja i interesovanje za ovo- u Srbiji jedinstveno takmičenje  ispunila je sva mesta (i za stajanje) tako da je prizor veličanstven.

Takmičewe u igranju kola za dukat, sprovedeno je učešćem dosta igrača iz Krupnja, Srbije , Sveta.. Crkveni idbor Dobropotočki i TO Krupanj doneli su odluku da od dosta dobrih izaberu najbolje igrače kola. U ženskoj konkurenciji dukat je osvojila Mirjana Brajović iz Slepčevića kod Šapca, dok je titulu za najuspešnijeg muškog igrača osvijio Milan Topalović iz Pecke. Manifestaciji u Dobrom Potoku pomogli su svojom izložbom pčelari Udruženja pčelarskih porodica „Sokolske Planine“ iz Krupnja dok je Turistička organizacija opštine Krupanj preuzela ulogu pokroviteljstva ui ime opštine Krupanj.

Оставите одговор