Petrovdanski dukati 2019. u Dobrom Potoku

Tradicionalna manifestacija – Igranja narodnog kola za Petrovdanski dukat u Dobrom Potoku, izazvala je veliko interesovanje mlađih kao i starijih igrača.

Petrovdan, 12. jul, u Dobrom Potoku kod Krupnja svake godine postaje mesto događanja tradicionalnog igranja narodnog kola i po svemu sudeći postaje centralna tema događanja u Zapadnoj Srbiji i šire. Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Dobrom Potoku započeo je Jutarnjom liturgijom gde se izmešu ostalog vernicima obratio Protojerej-stavrofor, Aleksandar Đurđev – sa željom negovanja porodice, druženja , praštanja među ljudima.

Druženje igra i pesma jesu deo Petrovdanskog saborovanja u Dobrom Potoku te je u popodnevnim časovima izveden prikladan program igre i pesme koji su izveli članovi folklornew sekcije Biblioteke „Politika“ Krupanj kao i pevačke grupe iz Šapca.

Veliko interesovanje i konkurencija igrača narodnog kola za dukat do poslednjeg measta ispunilo je podijum Dobropotočkog kompleksa.

Ređala su se kola za kolima, neumorni igrači i publika nisu žalili noge i šake (za aplauze) jer prizor na ovom mestu jednostavno je neprocenjivo vredan za sve segmente kulturno zabavne tematike.

Za ovu priliku i značajan događaj nagrade su obezbedili Opština Krupanj, TSOK Krupanj kao i Crkvena Opština- Dobropotočka. Dobitnik ovogodišnjeg Petrovdanskog dukata u muškoj konkurenciji jeste Aleksandar Panić Iz Valjeva, dok je u dosta većoj konkurenciji nosilac dukata za ženskog igrača postala Andriana Kikanovič iz Dvorske.

Još jedna godina dokaza – Da mladost, igra i pesma pobeđuju i pravim stopama rada, truda i požrtvovanja vode mlade ljude u smeru napretka i uspeha.