Zlatni-Plodovi Rađevine 2018. u Krupnju

„Posle desetomesečne pripreme za ovaj dan- Plodovi Rađevine 2018. u Krupnju, opravdala je sva očekivanja na zadovoljstvo svih posetilaca, izlagača i organizatora“ rekao je Aleksandar Petrović direktor TSOK pri samom činu dodele priznanja uspešnim takmičarima najveće manifestacije u Krupnju.

Plato Biblioteke „Politika“ danas je rekordno ispunjen (do poslednjeg mesta), veliko interesovanje izazvali su uredno pripremljeni štandovi saproizvodima prirode iz Rađevine kao i ponudama iz šireg okruženja. Plodove Rađevine 2018. u Krupnju zvanično je otvorio Ivan Isailović- predsednik opšštine Krupanj- rečima zahvalnosti svim akterima koji učestvuju na privredno turističkoj manifestaciji plodova iz prirode. Zlatne boje jeseni u Krupnju danas su ulepšane prikladno uređenim štandovima Evropskih normativa  na očigled svih prisutnih.

-Ustaljene discipline ovog sabora potkrepljene su :

-Izložbom poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti, gde se m,ogla videti bundeva od 108 kilograma i krompir od skoro 2,5 kg.

-Izložbom gljiva više Udruženja i organizacija uz bezbroj saveta znatiželjnim posetiocima

-Izložba na više desetina  štandova sa medom i drugim pčelinjim proizvodima, dala je poseban opus zlatnog prirodnog dara koji se nudi u obliku meda, medovače, propolisa..

-Takmičenje u kuvanju gulaša jeste posebna disciplina  gde su zainteresovani degustatori mogli učestvovati u asistenciji izbora najuspešnijih kuvara

-Stručna predavanja iz oblasti: pčelarstva, voćarstva i gljivarstva, kao uvek imala su i postigla cilj edukacije ozbiljnih proizvođača

-Zabavni i kulturno umetnički program , ovog puta upotpunjen je igrom, pesmom, pojanjem u svim žanrovskim opusima – za svu publiku.

Nivo organizovanja Plodova Rađevine 2018. dostigao je visoku ocenu većine prisutnih. Opština krupanj kao pokrovitelj manifestacije dosta je doprinela „događaju godine“ uz nesebičnu podršku velikog boja sponzora i prijatelja.

Оставите одговор