Пословно-спортскa сарадњa Академијe РАЂ – ФК Рађевац

 

КОНФЕРЕНЦИЈА

  

У петак је у Великој сали Скупштине општине Крупањ, одржана конференција поводом потписивања Уговора о пословно-спортској сарадњи Фудбалског клуба Рађевац и Фудбалске Академије РАЂ а која се односи на сарадњу у организацији рада млађих фудбалских селекција.

                      

Конференцију је отворио председник ФК Рађевац, господин Синиша Живковић, који је поздравио присутне и изразио задовољство успостављањем сарадње два клуба у циљу унапређења омладинског фудбала, боље организације и квалитетнијег рада са децом.

Он је обавестио присутне да ће две школе фудбала наставити рад по измењеном начину организације, тако што ће од сада улога ФК Рађевац бити стварање и вођење такмичарских селекција а да ће Академија РАЂ преузети улогу организатора рада са најмлађим генерацијама, као припрема за стварање такмичарских селекција.

Након тога, присутним се обратио председник Фудбалске Академије РАЂ, који је напоменуо да је иницијатива за сарадњу постојала већ две године али да је тек сада дошло до сарадње након усвајања модела сарадње који је предложила Академија РАЂ. Модел који је био прихватљив за обе стране, односи се на то да ће клубови започети процес формирања заједничких такмичарских селекција од категорије пионира. Уговором је предвиђено да ФК Рађевац формира посебан сектор у оквиру клуба који ће се бавити млађим селекцијама, формира такмичарске селекције, постави тренере и изабере координатора Омладинске школе као одговорну особу за функционисање. Са друге стране Академија РАЂ ће формирати „Развојну школу“ која ће се бавити додатном обуком и селектирањем најталентованије деце од 6 до 11 година, из обе школе, као припрема за стварање заједничких такмичарских селекција. Он је изразио посебно задовољство што је сарадња озваничена на четворогодишњицу покретања рада Академије РАЂ (2014. године) након истека четворогодишњег плана организације и рада који је тада усвојен.

На крају, тренер млађих селекција ФК Рађевац, Никола Пајић, истакао је важност формирања сарадње, првенствено због саме деце. Он је навео важан детаљ, да се, гледајући масовност, у последње две године дуплирао број деце која се баве фудбалом у општини и поред тога што се број школске деце сваке године смањује. А то је управо, доказ квалитетног и организованог рада оба клуба. Циљ сарадње је да се задрже све добре ствари у раду оба клуба, а да се кроз сарадњу побољша оно што је било мање добро. Заједничке селекције ће допринети стварању квалитетних тимова као припрема за сениорски тим а да ће Развојна школа, бити добра прилика за талентоване играче да додатно напредују и подстакне њихову већу ангажованост. То што је ФК Рађевац организатор значајних манифестација, може бити од значаја и Академији РАЂ а исто тако и сарадња Академије РАЂ са Црвеном Звездом може да значи деци из ФК Рађевац. Он се, на крају, захвалио и Општини на помоћи коју пружа ФК Рађевац и млађим селекцијама тог клуба.

Након излагања, председници клубова Синиша Живковић и Александар Васиљевић, приступили су потписивању Уговора о пословно-техничкој сардњи два клуба на наредне две године, а који треба да буде темељ напредак фудбала у општини Крупањ. Представници оба клуба, сложили су се да, ако се постављени план реализује, да ће ускоро, Крупањ бити пример добре праксе и водећи у организацији рада са млађим селекцијама у мачванско-колубарском округу.

Оставите одговор