Proslava Dana ustanka naroda Srbije u Beloj Crkvi

Julske baklje slobode, plamen koji svake godine svojom svetlošću okupljaju poštovaoce tekovina Rata i ove godine pod legendarnom lipom u Beloj Crkvi, učinile su sećanje na prošlost za bolju budućnost.

Obeležavanje 78 godišnjice Dana ustanka u Drugom svetskom ratu započelo je odavanjem pošte Žikici Jovanoviću Špancu i njegovim saborcima, te su vence položili predstavnici: Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije , Opštine Krupanj, SUBNOR-a Srbije i predstavnika drugih opština i patriotskih organizacija.

Prvak Beogradskle opere Oliver Njego otpevao je himnu Republike Srbije. Gostima se prvi obratio Ivan Isailović- predsednik Opštine Krupanj, rečima zahvalnosti svim gostima koji na ovakav način iskazali čin negovanja tradicija rata.

U ime SUBNOR-a Srbije okupljenim građanima se obratio zamenik predsednika, general Vidosav Kovačević. “ Iskustvo stečeno u ratu treba da nas vodi putem poštovanja svih koji su živote dali za slobodu naših naroda kao iskustvo za budućnost Srbije “ Rekao je između ostalog Kovačević.

U ime Vlade Republike Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije obratio se državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Pored Olivera Njega u umetničkom delu programa učestvovali su : dramski umetnik Lepomir Ivković i folklorna sekcija Biblioteke „Ploitika“iz Krupnja.