Пуна подршка ЕИБ даљем процесу реформи у Србији

 

Београд, 28. новембар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са потпредседником Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Дариом Сканапијеком.

lr-sabac03Потпредседник Сканапијеко похвалио је изузетно добре резултате економске политике Владе Србије и изразио спремност Европске инвестиционе банке да пружи пуну подршку даљем процесу реформи у Србији.

Главна тема данашњег сусрета била је реализација заједничких пројеката Владе Републике Србије и Европске инвестиционе банке, који обухватају реконструкцију и изградњу четири клиничка центра у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

Током данашњег састанка било је речи и о пројектима у области инфраструктуре, социјалног становања и миграција, као и о пројектима јачања инфраструктуре неопходне за развој истраживања и иновација у сектору информационих технологија.

Након сусрета, министар финансија Душан Вујовић и потпредседник Европске инвестиционе банке Дарио Сканапијеко потписали су финансијски уговор „Унапређење објеката правосудних органа Б” између Републике Србије и Европске инвестиционе банке у износу од 26.000.000 евра.

 

Оставите одговор