Radovi na mostovima uništenim u poplavama

DSC_0574 (Small)
Izvode se radovi i na izgradnji mostova koji su uništeni i oštećeni u poplavama, a uz pomoć Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja koja uz podršku donatora do oktobra 2016. godine finansira radove na izgradnji ukupno šest mostova u Krupnju i izgradnju gabionske konstrukcije u Kržavi .
Počeli su radovi na izgradnji mosta na reci Likodri-zaseok Radišići, koje izvodi izabrani najpovoljniji izvođač radova ,,Bauwesen“ iz Lazarevca, za ugovorenu vrednost od 20.836.000 dinara sa PDV-om.
Pri kraju je sprovođenje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju još dva mosta i to mosta preko reke Bogoštice na putu L6 Krupanj-Tomanj i mosta preko reke Likodre u ulici 26. Septembar u Krupnju. Ove radove u iznosu oko 35.000.000 dinara finansira Ambasada Kuvajta koja je pomogla opštinu Krupanj. Predstavanici Kuvajta su 16. decembra posetili opštinu Krupanj i prisustvovali otvaranju tenderske dokumentacije za izgradnju ova dva mosta i tom prilikom i obišli jedan od uništenih mostova na reci Likodri.
U toku je i tenderska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju gabionske konstrukcije u Kržavi – zaseok Troska, čija je procenjena vrednost radova oko 51 milion dinara. Početkom naredne godine očekuje se sprovođenje procedure za ugovaranje izgradnje još tri mosta za koje je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija i nalazi se na reviziji u Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja.
Završeni su istražni radovi i u toku je je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju jalovišta na ,,Stolicama“, a i to se odrađuje preko Kancelariji za pomoć i obnovu.
Donator UNDP – će direktno finansirati izgradnju mosta za zaseok Stojkovići-Lipenović na Likodri i sanaciju klizišta kod škole u Likodri i u toku je postupak izbora izvođača radova.

Оставите одговор