Servisne informacije za 06.03.2015. godine…

Već više od 24h sneg na prostoru opštine Krupanj neprekidno pada. Udarni i najjači talas po rečima metereologa je prošao, i danas su najavljene padavine ali smanjenog inteziteta. Najviše problema i najveće štete padavine u maju nanele su el.mreži. Tokom većeg dela jučerašnjeg dana u kvaru su bili dalekovodi pa građanji seoskih MZ nisu imali struje. U kasnim popodnevnim satima došlo je do kvara i na glavnom dalekoviou Valjevo – Zvornik pa su pored stanovnika naše opštine u mraku ostali meštani Osečine i jedan deo Loznice. U šire gradsko područje snabdevanje ovim energentom normalizovalo se koji sat iza ponoći. Po rečima nadležnih u krupanjskoj el.distribuciji u momentu objavljivanja ovih informacija redovno snabdevanje el.energijom je samo u Krupnju dok zbog kvarova na dalekovodnim mrežama skoro sva sela su i dalje bez struje. Ekipe su na terenu i u ovom momentu nemoguće je dati bilo kakvu procenu kada će kvarovi biti otklonjeni.

Zbog kvara na dalekovodu Krupanj – Šljivova i nestanka struje na izvorištu Laze u prekidu je i vodosnabdevanje. Na gradskov vodovodu kazu da će biti potrebno 4 do 5 sati da se po otklanjanju kvara i ponovnog poštanja u rad pumpe na Lazama napune bazeni i normalizuje snabdevanje potrošača.

Ekipe JP „Put“ i PZP „Valjevo“ tokom cele noći bile su na terenu. U ovom trenutku neprohodno je samo prema Planini i Šarenoj Bukvi.

Оставите одговор