Slobodna zona i ove godine u Krupnju


13. Turneja filmskog festvala Slobodna zona biće organizovana od sredine aprila do kraja juna u preko 50 gradova i mesta u Srbiji. Tokom dva i po meseca publika iz svih krajeva zemlje imaće priliku da potpuno besplatno pogleda najbolje filmove za koje se tokom 14. izdanja estival Slobodna zona koji je u novembru održan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu tražila karta više.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora, koji će tokom aprila, maja i juna obići Srbiju, je film Leto koji je svečano otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je igrano ostvarenje o ruskom novom talasu koje oslikava ljubav, bunt i rokenrol u Lenjingradu osamdesetih.

Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda igrani film Kapetan, o mladom nemačkom vojniku koji u poslednjim danima Drugog svetskog rata preuzima identitet nacističkog oficira i postaje monstruozni zločinac.

Idealan za mlađu publiku (12+), ali i za odrasle jeste film Najbolji ortaci, o Ambersonu koji pomaže najpopularnijem dečaku u školi da osvoji ćerku novog profesora francuskog jezika.

Još jedan svetski hit koji Turneja donosi, a koji fimska kritika naziva “novom Kazablankom” jeste film Tranzit, najpoznatiijeg nemačkog reditelja Kristijana Pecolda, o izbeglici iz Nemačke koja preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu.

Raspored projekcija filmova u Krupnju: Utorak 23. 04. 2019. u 19 časova film LETO. Sreda 24 .04. 2019. u 19 časova film Kapetan. Sreda 08. 05. 2019. u 19 časova film Najbolji ortaci i u četvrtak 09. 05. 2019. u 19 časova film Tranzit. Ulaz za sve projekcije Turneje je slobodan.