„Соколске игре младих 2019“ у Крупњу

„Соколске игре младих 2019“ у Крупњу је пројекат едукативнно-забавног карактера, чији главни циљ промоција пријатељства фер-плеја, здравог живота и тимског и ведрог дух. Пројекат „Соколске игре младих“ бави се повећањем активизма код младих кроз спортске, едукативне и забавне активности.

Проблем мале средине јесте недостатак активне укључености младих у јавни живот општине Крупањ као и недостатак програма који би могао да анимира младе.

Јавља се потреба за покретањем и остваривањем програма(манифестације или спортског такмичења) који ће код младих изазвати жељу за међусобним повезивањем и већом укључености. Идеја игара је да се млади из општине Крупањ и околних општина Мали Зворник, Осечина и Љубовија потпуно бесплатно такмиче у више образовних, спортских и забавних дисциплина. Овим пројектом млади ће кроз различита надметања упознати себе али и друге, стећи самопоуздање, показати врлине, усвојити правилне животне навике, стећи пријатеље за цео живот и забавити се.

Општи циљ пројекта „Соколске игре младих 2019“ јесте окупљање што већег броја младих, како би они на којима свет остаје дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из округа, развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранција.

Главни покровитељ манифестације је општина Крупањ, уз помоћ Библиотеке “Политика“ Крупањ, Туристичко-спортске организације општине Крупањ, ЈКП “1.мај“ Крупањ , Кафе пицерију “Ќраљица“. Медеијски спонзор „Крупањ-инфо“