Stogodišnjica od primirja u prvom Svetskom ratu- u Krupnju

 

Povodom obeležavanja stogodišnjice od primirja u prvom Svetskom ratu. Biblioteka „Politika“ u Krupnju danas je  svečanu akademiju povodom obeležavanja istorijskog događaja za Srbiju.

Svečana akademija „Golgota i vaskrs Srbije“  uz učešće glumaca, operskih pevača, baletana i muzičara Narodnog pozorišta   izazvala je buru emocija slobodarske publike u Krupnju.  Program stogodišnjice Velikog rata u Krupnju je ispunio srca svih prisutnih u velikoj sali biblioteke „Politika“ . Prepuna sala, pretežno mladih orila se  pesmom srpskih boraca, oficira- koja posle sto godina unosi polet i razvija  veću ljubav za život domovine .  Akademskim programom gostima se obratio Ivan Isailović- predsednik opštine Krupanj, zatim je istorijsku „šetnju“ događajima od pre stotinu godina „izveo“ Dragan Grujić- član udruženja potomaka srpskih ratnika 1914-1918.  Za ovu priliku krupanjskoj publici se obratio Tihomir Arsić- istaknuti član srpskog glumišta kao i  Oliver Njego – solista beogradske opere.

Impresije publike za vreme odlomka predstave „Solunci govore“ spontano su podigle svu publiku na noge gde se iz 413 grla čulo „Tamo daleko“, što je na kraju krunisano gromkim aplauzom koji jasno daje do znanja da Krupanj zna da ceni tekovine starijih uz odlučnost za pomoć mladima u Srbiji.

Оставите одговор