Светосавска академија- Крупањ 2020.

Светосавска академија- Крупањ 2020 – е у организацији Библиотеке Политика јуче је одржана на задовољство крупањске публике уз све изразе задовољства у новом руху .

После уводних речи Предрага Димитрића. чак и најмлађи део публике лако је разумео: Свети Сава, рођен као Растко Немањић, је рашки племић, светогорски монах, игуман манастира Студеница, просветитељ, књижевник, дипломата и први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве. Свети Сава је једна од најзначајнијих личности српске историје и оснивач српске цркве која га слави као свеца.

Учесници Светосавске академије 2020 у Крупњу, у организацији Библиотеке Политика су:

  1. Учесници Светосавске академије 2020 у Крупњу, у организацији Библиотеке Политика су:
  2. Црквени хор Света три јерарха под управом Горана Андрића
  3. Драмски текст Свети Сава помаже сиромашној породици

Са ученицима Основне школе у Крупњу на сцену је поставила наставница Мирјана Шереметов. У улози наратора Филип Теовановић, у улози Митра – Ива Обрадовић, Стана је  Теодора Петровић, а Свети Сава прерушен у просјака је Виктор Шереметов.  

По тексту Младена Стефановића у овогодишњој Светосавској академији учествовали су: као техничка подршка Бранко Гајић, Александар Протић, Александар Средојевић и Немања Алимпић. Наратори су Марија Милутиновић и Никола Марковић. Музичари су Алекса Лазовић, клавир и Александар Гајић, гитара. У улогама учитељице и професорке Мина Крсмановић. У улогама варошанина и продавца новина Стефан Перић. У улози сељанке Теодора Пајић. У улогама варошанке и госпође Тара Перић. Министар и градоначелник је Немања Радић. У улогама гимназијалки Емилија Дивљаковић и Јана Маринковић. У улогама илегалца Бранка и грађевинца Вук Обрадовић. У улогама илегалца Мирка и грађевинца Никола Скорић. Омладинац је Урош Ђукановић. Вокална солисткиња у песми Маријо, ћеро мори је Андреа Суљић, принца Растка Немањића одиграо је Никола Петровић. Свети Сава и ове године је Дамјан Пајић. 

Програм Светосавске академије- Крупањ 2020. још један је бриљантан доказ да Крупањ располаже квалитетним уметничко- драмским потенцијалом младости – која је увек била искрен носилац темеља развоја Крупња и Рађевине.