Zanimljiva istorija zlata vredna

Na zadovoljstvo učenika osnovnih škola u Krupnju, Zavlaci i Beloj Crkvi danas je održana nesvakidašnja radionica posvećena Velikom ratu. Prisutni su imali priliku da na svojstven način upoznaju deo istorije Srbije koju  je predstavio Tihomir Arsić. Čovek koji godinama na pozornici i filmu zauzima primatni nivo, ovog puta -lice sa ekrana lično se predstavilo krupanjskim osnovcima i srednješkolcima. Tihomir Tika Arsić je srpksi glumac. Glumio je u mnogim filmova, a neki od poznatijih su svakako: Dečko koji obećava, Lov u mutnom, Igmanski marš, Veliki transport, O pokojniku sve najlepše, Lager Niš, Vuk Stefanović Karadžić, Balkan Ekspres 2, Boj na Kosovu, Pokojnik, Devojka sa lampom, Uslovna sloboda, Optimisti, SOS – Spasite naše duše i drugim.  Gosta iz Beograda kao i učenike na početku je pozdravio predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović u nadi da će ovo biti početak novog načina učenja i edukacije mladih a što će dati plodotvorne rezultate za budućnost novih generacija.

Sama Tikina pojava u prostorijama OŠ ,,Borivoje Ž. Milojević,, izazvala je pažnju i interesovanje mlade publike. Poseban, narodni pristup temi vezanoj za događaje u  Velikom ratu, kroz razgovor izazvao je  interesovanje učenika kroz dijalog i jednostavne -životne primere koje je Tika majstorski sjedinio u zanimljivo i emotivno stanje prisutnih. Primeri iz života kroz prizmu dostojanstva, poštenja i duhovnosti ostavili su pečat u mladim učeničkim srcima. ,,Krenite u Rat,, kaže moderator, i dodaje ,,Borite se, knjigom, kompjuterom, jezikom…znanjem ,, . Nezaboraviti prošlost a verovati u budućnost, poruka je istaknutog srpskog glumca. Na kraju: velika šteta- za sve one koji nisu bili u prilici da učestvuju na radionici ovg tipa. Zanimljivo, poučno, povezano,  prirodno gde se ne borimo za ocenu već za ZNANJE, rekli su učenici na kraju.

dsc_1162-small dsc_1121-small dsc_1124-small dsc_1132-small dsc_1133-small dsc_1134-small dsc_1139-small dsc_1142-small dsc_1144-small dsc_1148-small dsc_1151-small dsc_1152-small dsc_1154-small dsc_1159-small

Zanimljivom (predavanju) razgovoru prisustvovali su direktori krupanjske osnovne i Srednje škole kao i nastavnici istorije pomenutih škola.

Оставите одговор